دستور العمل و نحوه اطلاع رسانی وکلای و کارآموزان وکالت دادگستری
دستورالعمل و نحوه اطلاع رسانی وکلا و کارآموزان وکالت دادگستری
1 – وکلا پس از اخذ پروانه وکالت و در صورت تداوم اعتبار پروانه می توانند اقدام به تهیه کارت ویزیت، سربرگ، تابلو و سایت اطلاع رسانی نمایند. مندرجات موارد مذکور محدود به قیود مواد بعد خواهد بود.
تبصره: کارآموزان وکالت فقط می توانند اقدام به چاپ سربرگ و کارت ویزیت نمایند. بدیهی است کارت و سربرگ باید مطابق پروانه کارآموزی و شامل نام و نام خانوادگی، عبارت کارآموز وکالت دادگستری ، شماره پروانه ، شهر محل کارآموزی و نام کانون متبوع باشد.
2 – وکلا منحصرا باید نام و نام خانوادگی، درجه، شماره و سال صدور اولین پروانه وکالت دادگستری، آدرس دفتر، شماره های تلفن، شهر محل اشتغال ونام کانون متبوع را در کارت ویزیت و سربرگ ها و سایر شیوه های اطلاع رسانی مجاز خود درج نمایند. درج درجه تحصیلی(بر اساس مدارک پرونده پرسنلی موجود در کانون، بدون قید دانشگاه) شماره فکس، E-mail و website و اوقات پذیرش مراجعین اختیاری است.
3 – به کاربردن عبارت کلی مانند عضو کانون وکلا یا امثال آن و همچنین به کاربردن هر گونه عبارتی در مورد هر نوع سابقه یا تخصص به هر شکل و نیز هر گونه عنوان غیرواقع در سربرگ، کارت ویزیت، انواع تابلو و هر نوع website برای وکلا و کارآموزان وکالت ممنوع است.
4 – پس از تمدید پروانه وکالت هر سال، کانون وکلا مشخصات وکلایی را که پروانه آن ها تمدید شده در سایت اطلاع رسانی به آدرسwww.iranbar.org درج خواهد نمود. چنانچه بعد از درج اطلاعات ، مغایرتی وجود داشته باشد وکیل موظف به اعلام و پیگیری جهت رفع مغایرت می باشد.
تبصره: وکلا موظفند عکس خود را جهت درج در سایت اطلاع رسانی ارائه نمایند.
5 – چنانچه وکیلی بخواهد website شخصی و مستقل داشته باشد، ملزم است مجوز مربوطه را از کانون وکلا اخذ نماید. بدیهی است مندرجات سایت شخصی وکلا محدود به موارد مذکور این دستورالعمل می باشد.
تبصره1: قراردادن لینک سایر وکلا و موسسات حقوقی غیر دولتی در هر نوع website متعلق به وکلا ممنوع است.
تبصره2: قراردادن لینک سایت های کانون های وکلا و نهادهای قضایی و حقوقی و قانونی دولتی در website های متعلق به وکلا بلامانع است.
6 – درج هرکونه تصویر، غیر از آرم کانون وکلا، در اوراق چاپی اعم از کارت ویزیت، انواع سربرگ و امثال آن تابلو و مهر ممنوع است.
تبصره: درج عکس در صفحه اختصاصی سایت های مذکور در ماده 4 و سایت اختصاصی موضوع ماده 5 فقط در قالب عکی پرسنلی با ابعاد 3*4 یا 6*4 با پوشش مناسب یا لباس رسمی وکالت (که نمونه آن در کانون موجود است) مجاز می باشد.
7 – درج و پخش هر نوع آگهی در رسانه های مطبوعاتی اعم از روزنامه ها،هفته نامه ها، ماهنامه ها، فصل نامه ها، گاه نامه ها، بروشورها، کاتالوگ های محلی، سایت های اطلاع رسانی و امثالهم و نیز آگهی در رسانه های عمومی مانند صدا و سیما ، بیل بورد و تبلیغات در معابر به هر شکل و همچنین استفاده از هر وسیله تبلیغاتی غیر از آنچه در این دستورالعمل مجاز شناخته شده خلاف شئون وکالت و ممنوع می باشد.
تبصره: اطلاع رسانی در نشریات با رعایت قیود مواد 2،3 و 11 با پیشنهاد متقاضی و تایید کانون صرفا از طریق کانون وکلا بلامانع است.(در صورت تصویب اطلاع رسانی داوطلبانه، این تبصره مفهوم خواهد داشت)
8 – توزیع، نصب و درج هر گونه آگهی تبلیغاتی از هر نوع مربوط به حرفه وکالت یا کارآموزی در معابر، اماکن عمومی، مراکز تجاری، اداری، ساختمان ها و مجتمع های مسکونی ممنوع است.
9 – توزیع کارت ویزیت به گونه ای که جنبه توزیع عمومی داشته باشد در مجتمع های قضایی، دادسراها، کلانتری ها و سایر اماکن عمومی ممنوع است.
10 – چاپ و توزیع هرگونه هدایای تبلیغاتی اعم از سررسید، تقویم، خودکار، ساعت و امثالهم به گونه ای که شامل معرفی وکیل یا دفتر او یا موسسات حقوقی باشد به هر شکل و میزان ممنوع است.
11 – درچ آگهی های تاسیس و تغییر آدرس یا شماره تلفن دفتر وکالت، صرفا با ارائه مدارک مثبته و کسب مجوز از کانون وکلا در روزنامه هایی که با مجوز وزارت ارشاد منتشر می شوند و نیز در سایت های اطلاع رسانی(موضوع ماده 4و5) میسر می باشد.
12 – وکلا می توانند حداکثر دو تابلو مطابق نمونه تایید شده (موجود در کانون وکلا) در محل دفتر نصب نمایند. یکی در مدخل یا نمای ساختمان دفتر و دیگری در کوچه یا خیابان در محلی نزدیک به ساختمان دفتر
تبصره: در تابلو فقط نام و نام خانوادگی، به طور کامل(مطابق مندرجات پروانه وکالت)، شماره و درجه پروانه وکالت، روزها و ساعات پذیرش موکل،شماره تلفن، فکس و تلفن همراه ابل درج است. درج آرم کانون در تابلوها بلامانع است.
13 – علاوه بر تابلو های موضوع ماده 12 وکلا موظفند تابلوی برنجی را که هنگام دریافت پروانه وکالت توسط کانون تهیه و در اختیار آنان قرار گرفته در کنار درب ورودی دفتر خود نصب نمایند.
تبصره: در صورت محدودیت فضا برای نصب این تابلو وکیل می تواند تابلو مشابهی با ابعاد کوچکتر تهیه و در محل مذکور نصب نماید.
14 – در انتشار مقالات ، صرفا درج نام و نام خانوادگی و درجه وکالت بلامانع است.
15 – وکلایی که با همکاری دفاتر حقوقی و یا وکلای خارجی، خدمات حقوقی بین المللی یا خدمات مهاجرت انجام می دهند مشروط بر اینکه با موسسات حقوقی و یا وکلای خارجی قرارداد مکتوب داشته باشند می توانند با مجوز کانون وکلای مرکز این قبیل خدمات را به روش هایی که در این دستورالعمل مجاز شناخته شده اطلع رسانی نمایندومطالب و مندرجات کلیه اوراق و شیوه های اطلاع رسانی باید با مجوز کانون منتشر شود.
16 – اطلاع رسانی وکلای دادگستری در خارج از کشور صرفا با اخذ مجوز از کانون متبوع و با رعایت موازین این دستورالعمل و نیز رعایت قوانین کشور مربوط امکان پذیر است.
17 – ضوابط اطلاع رسانی موسسات حقوقی که لزوما باید با کسب اجازه از کانون وکلا تاسیس شده باشند، تابع مقررات این دستورالعمل است.
18 – در کلیه مواردی که برای اطلاع رسانی نیاز به تایید کانون وکلا و یا صدور مجوزهای خاص می باشد، متقاضی باید تقاضای خود را به همراه مدارک مربوطه، طبق ضوابط ارائه نماید. کانون وکلا پس از بررسی تقاضا و مدارک ضمیمه ، ظرف مدت یک ماه از تاریخ وصول تقاضا نامه تعیین تکلیف نموده نتیجه را به متقاضی اعلام خواهد نمود.
19 – اعتبار مجوزهای عمومی و نیز مجوزهای خاص جهت اطلاع رسانی منوط به دارا بودن پروانه وکالت تمدید شده و معتبر می باشد.
20 – هرگونه اطلاع رسانی مغایر با این دستورالعمل تخلف محسوب و متخلف در مراجع انتظامی کانون وکلا تحت پیگرد قرار خواهد گرفت.
درج هرگونه اطلاعات خارج از موارد فوق و یا خلاف مندرجات پروانه وکالت و مجوزهای صادر شده از کانون وکلا ممنوع بوده و تخلف مصوب می شود.
اعضای کمیته با توجه به نگرش های متفاوتی که در خصوص تامین نیازهای اطلاع رسانی وکلای دادگستری دارند، دو گزینه متفاوت در این خصوص ارائه می نمایند تا هیات مدیره محترم متعاقب بررسی، مبادرت به اتخاذ تصمیم نمایند:
الف – اطلاع رسانی مشخصات وکلای دادگستری از طریق کانون وکلا در نشریات و به صورت جمعی در فاصله زمانی شش ماهه یا هر فاصله زمانی که هیات مدیره مقتضی بداند.
ب – اطلاع رسانی مشخصات وکلای دادگستری بر اساس درخواست وکلا(با هزینه شخصی) از طریق کانون وکلا با رعایت ضوابط تصویبی.